COMPROMÍS.
Els productors, pagesos i elaboradors artesans inclosos en aquest catàleg treballen en línia amb els valors de l'economia social i solidària, posant la vida al centre.
D’entre aquests valors es treballen els següents enfocaments:
L'agricultura ecològica.
Els projectes agrícoles que formen part de DeCollserola tenen cura de l'entorn, i produeixen segons els principis de l'agroecologia. És necessari afavorir la biodiversitat, evitar els productes contaminants i tòxics, i replantejar els models de grans explotacions amb monocultius.
Producció orientada a la sostenibilitat i l'ecologia.
Els projectes d'elaboració artesana també es comprometen amb els processos a favor de la sostenibilitat i l'ecologia. Si bé no totes produeixen 100% ecològic, sí que incorporen accions i protocols per a generar un millor impacte en l'entorn.
Un treball de reforç del teixit comunitari.
Molts dels projectes de DeCollserola tenen un vessant de treball social i d'enfortiment de la comunitat: mitjançant esdeveniments culturals, treball educatiu o social, l'articulació amb grups de consum, etc.
Accions i projectes d'inclusió social.
Una de les línies que segueixen diversos projectes d'aquest catàleg és la de generar espais de treball, d'ocupació laboral, per a persones en situació de risc d'exclusió: ja sigui al camp, en centres especials de treball, etc.
Compromís i treball en xarxa amb altres actors de l'economia social i solidària.
Per tal d'aconseguir resultats transformadors és imprescindible aliar-se amb altres col·lectius. Les productores d'aquest catàleg són membres d'altres xarxes en l'àmbit de Collserola, del Vallès, o a nivell de Catalunya.
Compromís amb la qualitat del producte i els valors entorn de la seva producció
Un producte d'alta qualitat és una combinació de dos factors que estem compromeses a cuidar: característiques de gust, de textures i alimentàries excel·lents; combinades amb la cura de les persones i l'entorn on han estat produïdes.